Uvjeti korištenja

U sljedećem tekstu definirani su uvjeti korištenja usluge kao i ograničenja za profesionalne korisnike koji na provjeru šalju iznadprosječnu količinu teksta.

Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva (u daljnjem tekstu: Izdavač) omogućuje Vam korištenje usluga i sadržaja na adresama hascheck.tel.fer.hr, hacheck.tel.fer.hr i hašek.tel.fer.hr i Ispravi.Me (u daljnjem tekstu: Hašek) koje je regulirano ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem svih stranica i usluga Hašeka smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Ni jedan dio ovih stranica ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za njihovo promoviranje.

Izdavač zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja Hašeka kao bez obaveze prethodne najave. Izdavač nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Autorska prava

Izdavač polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekst, grafički identitet, baza podataka, jezični model, algoritmi i programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Hašeka smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Politika privatnosti

Privatnost korisnika iznimno nam je važna.

Sva komunikacija između klijentskog preglednika i Hašeka šifrirana je. Za šifriranje se koriste suvremeni kriptografski algoritmi. Sigurnosnu zaštitu korisnik može provjeriti u adresnoj traci svog preglednika (oznaka lijevo od adrese sjedišta).

Za vođenje statistike koriste se cookieji. Ne prikupljaju se i ne pohranjuju podaci o identitetu korisnika.

Hašek podatke o posjeti i korištenju usluge sprema u baze podataka. Hašek sprema rezultate obrade korisničkih tekstova (duljina teksta, broj i vrste pogrešaka, pogrešne riječi i slično), uključujući i metapodatke o zahtjevima (datum i vrijeme, cookie, veličina zahtjeva i slično).

Hašek zadržava pravo privremenog pohranjivanja tekstova koji dolaze na obradu, isključivo u cilju znanstvenog istraživanja vezanih uz napredne mogućnosti strojne provjere pravopisa i izgradnje modela hrvatskog jezika. Tako pohranjeni tekstovi obrađuju se isključivo programski.

Za potrebe praćenja pristupa usluzi, prikupljaju se podaci o mreži s koje korisnik pristupa usluzi.

Nijedan prikupljeni podatak neće se davati na uvid trećoj stranki.

Ograničenja u korištenju

Slobodno korištenje usluge ograničeno je na pripadnike akademske zajednice (s adresnog raspona Hrvatske akademske i istraživačke mreže) i privatne korisnike koji uslugu ne koriste u profesionalne svrhe.

Profesionalnim korisnikom smatra se onaj koji na obradu predaje iznadprosječnu količinu teksta namijenjenog trećim korisnicima. Profesionalni korisnici mogu s Izdavačem sklopiti ugovor ili narudžbenicu u kojem će definirati prava i obaveze i na temelju kojeg će moći neograničeno koristiti uslugu u punom opsegu, uz moguće dodatne povoljnosti vezane uz nadzirano učenje vokabulara profesionalnog korisnika.

Izdavač zadržava pravo ograničavanja korištenja usluge i za neprofesionalne korisnike izvan akademske zajednice. O svim promjenama korisnici će biti pravodobno informirani na ovim stranicama.